Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

MEGA: Αντικομμουνιστική εμπροσθοφυλακή

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Μόλις το ΚΚΕ κατήγγειλε το ρόλο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην υπερπροβολή του ΛΑ.Ο.Σ από τα κανάλια, αμέσως το MEGA άρχισε να προσκαλεί εκπροσώπους του ΚΚΕ στα δελτία ειδήσεων, κάτι που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε «ξεχάσει». Μετά από αυτό ήταν επόμενο το ΚΚΕ να αντιδράσει και να απορρίψει τις προσκλήσεις για την παρουσία εκπροσώπων του στα βραδινά δελτία.

Αραγε είναι το MEGA το μόνο κανάλι που έχει αποκλείσει το ΚΚΕ; Οχι βεβαίως. Αρκεί να δει κανείς τα μηνιαία στοιχεία του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, τα οποία αποδεικνύουν ότι το ίδιο γίνεται και από τα υπόλοιπα κανάλια, ενώ είναι κραυγαλέα η ανισότητα μεταχείρισης που έχει το ΚΚΕ και από τα κρατικά Μέσα, αν και σε λίγο μικρότερο βαθμό. Ομως το MEGA συνιστά μια ακόμη πιο ειδική περίπτωση, όπως θα εξηγηθεί στη συνέχεια.

Δεν έχουμε αυταπάτες ως προς τον πολιτικό ρόλο των καναλιών και των άλλων Μέσων, έντυπων και ηλεκτρονικών. Και γνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατό τα πράγματα να ήταν ή να γίνουν διαφορετικά. Αλλά αυτό δε μας αφαιρεί το δικαίωμα να διεκδικούμε τη στοιχειώδη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού με τις θέσεις του ΚΚΕ.

Και βέβαια, μην τολμήσει κανείς να τους κάνει κριτική! Δεν τον ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας... Αυτοί βρίσκονται υπεράνω κριτικής! Είναι... αντικειμενικοί, πλουραλιστές, ανεξάρτητοι από εντολές και δεσμεύσεις και άλλα ηχηρά παρόμοια...

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Σωστος ο Ριζοσπαστης!!!!