Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

Στο σκαμνί οι βρωμιές του Λαναρά και της παρέας του.

Ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Π. Καραγιάννης άσκησε δίωξη κατά του Θωμά Λαναρά και της παρέας του Γιώργο και Κωνσταντίνο Περβανά και Αγαμέμνονα Κολιάτσο που ήταν οι χρηματιστές του, μετά από προσφυγή του ξαδέρφου του Ζαφειρίου Λαναρά…..

Από κάπου θα πιάνονταν ο Λαναρόχαρτος.

Το παιχνίδι του Λαναρά δείχνει πως στήνονταν διάφορα παιχνίδια εκείνη την εποχή στο Χρηματιστήριο και με πολιτική κάλυψη.

Ο ξάδερφος του Λαναρά διέθετε τεράστια περιουσία έπασχε όμως από «μείζονα συναισθηματική διαταραχή» και γι’ αυτό έπρεπε να απουσιάζει για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό. Ο Θωμάς Λαναράς παρουσιάστηκε ως επίδοξος συνέταιρός του και με τη συνδρομή των χρηματιστών του, αποσπούσαν χρήματα από τον ξάδερφο, εκμεταλλευόμενοι τον «ευάλωτο» χαρακτήρα του. Η πρώτη «απόσπαση» αφορούσε 1 δις δρχ. τα οποία και υποτίθεται θα επένδυε ο απατεώνας Λαναράς στην Κλωνατέξ, πράγμα που δεν έγινε ποτέ μια και ο Θωμάς τα ιδιοποιήθηκε παράνομα. Αυτή ήταν η αρχή.

Με την άνοδο του Χρηματιστηρίου το 1999, σκηνοθέτησαν ολόκληρη επιχείρηση εξαπάτησης του Ζαφείρη. Με ψευδείς συμβάσεις και διαβεβαιώσεις αποσπούσαν τεράστια ποσά τα οποία τελικώς κατέληγαν στα περίφημα Λαναρόχαρτα: ΚΛΩΝΑΤΕΞ, ΛΑΜΝΕΤ και ΛΑΜΤΕΚ (συμφερόντων αποκλειστικά του Θωμά Λαναρά).

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η πλήρης απαξίωση και εκμηδένιση της αξίας του χαρτοφυλακίου του Ζαφείρη Λαναρά, ενώ σήμερα φαίνεται να χρωστά κι’ από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: