Τρίτη 12 Ιουνίου 2007

Διεθνής ημέρα σήμερα κατά της παιδικής εργασίας.

Συνολικά 132 εκατ. παιδιά εργάζονται σκληρά στον αγροτικό τομέα, επισημαίνει η Unicef σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την σημερινή ημέρα κατά της παιδικής εργασίας, που είναι αφιερωμένη στον αγροτικό τομέα. Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, το 70% της παιδικής εργασίας παγκοσμίως βρίσκεται στον αγροτικό τομέα με πάνω από 132 εκατομμύρια αγόρια και κορίτσια κάτω των 15 ετών να εργάζονται σε αγροκτήματα και φυτείες, χειριζόμενα μηχανήματα, σπέρνοντας και θερίζοντας, ψεκάζοντας ζιζανιοκτόνα και φροντίζοντας ζώα.
Η παιδική εργασία στη γεωργία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δεν περιορίζεται στις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς είναι επίσης σοβαρό πρόβλημα και στις βιομηχανικές χώρες. Στην Αφρική υπολογίζεται πως υπάρχουν 56 με 72 εκατομμύρια παιδιά που εργάζονται στον αγροτικό τομέα.
Όπως αναφέρει η Unicef, ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται στη γεωργία είναι σχεδόν δεκαπλάσιος από εκείνο των παιδιών που εργάζονται στα εργοστάσια, τη βιομηχανία ενδυμάτων ή την ύφανση χαλιών. Ο αριθμός κυμαίνεται από χώρα σε χώρα, όμως εκτιμάται πως τουλάχιστον το 90% των οικονομικά ενεργών παιδιών σε αγροτικές περιοχές στις αναπτυσσόμενες χώρες εργάζονται στη γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: