Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

Αύριο ξεκινά, ξανά, η εκδίκαση της ΔΕΚΑ.

Αύριο ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης της ΔΕΚΑ με κατηγορούμενους επτά πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.


Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορία αφορά σε μαζικές αγορές μετοχών εταιρειών του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα το Μάρτιο έως τις αρχές Απριλίου 2000 με σκοπό, να ανέβει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου εν όψει των βουλευτικών εκλογών εκείνης της περιόδου.

Χθες, πρώτη μέρα της δίκης η διαδικασία κινήθηκε μέσα σε πλήθος ενστάσεων από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, τις οποίες ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε νομικά βάσιμες με αποτέλεσμα να δοθεί παράταση της δίκης για αύριο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε να μπούνε φυλακή και οι ΔΕΚΑτζήδες να ησυχάσουμε.
"Λαμόγια του Πασόκ ενωθείτε"

Ανώνυμος είπε...

Την ΔΕΚΑ δεν είχε πει ο Καραμανλής ότι θα την καταργούσε;Τι έκανε;Ότι και με το ΣΔΟΕ που του άλλαξε ονομασία.Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τη σκούφια του αλλιώς.Ο Λαναράς θα πάει στο εισαγγελέα για τα παιχνίδια με τις μετοχές του το 2000 προκειμένου να ρίξει το δείκτη του ΧΑΑ ώστε να μη βγει το ΠΑΣΟΚ;Αλήθεια,ποιος αγόραζε τότε Βιοσώλ,Γκάλη,Μεταλοπλαστική Αγρινίου κλπ σκουπίδια;Τους έλεγε το ΠΑΣΟΚ να αγοράσουν;Καλά να πάθουν.Όταν δεν ξέρεις δεν μιλάς.Οι κεφαλαιαγορές όλου του κόσμου εμπεριέχουν ρίσκο.Βασική αρχή χρηματοοικονομικών.Η αγορά μετοχής έχει απεριόριστο κέρδος αλλά και απεριόριστη ζημία (όχι κάτω από την ονομαστική της αξία όμως!)

Ανώνυμος είπε...

Το χρηματιστήριο ναι περιέχει ρίσκο προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Το θέμα είναι αν επιτρέπεται σε λαμόγια δημίσιους υποαλλήλους που είναι εξαρχής αναξιόπιστοι, να χειραγωγούν το δείκτη με τα λεφτά του κοσμάκη.
Αναξιόπιστοι είναι γιατί ποιός εμπιστεύεται βολεμένους του δημοσίου στι θέμα τκινήσεών τους.
Κανείς ....Είχαν σίγουρα ειδοποιήσει εμπιστευτικά φίλους και κουμπάρους για το ενδεχόμενο κάποιας μετοχής και να είναι προετοιμασμένοι.