Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

Η Αυστραλιανή "The Age" χαρακτηρίζει τον Κορυδαλλό:"αποθήκη ανθρώπων".

Στις φυλακές Κορυδαλλού "φιλοξενείται" ο Αυστραλός φυγόδικος Tony Mokbel που συνελήφθη πρόσφατα στη Γλυφάδα και αναμένεται σύντομα να εκδοθεί στην Αυστραλία. Κατηγορείται για δύο φόνους και για διακίνηση ναρκωτικών.

Το ενδιαφέρον των Αυστραλιανών ΜΜΕ είναι πολύ μεγάλο για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ο δημοσιογράφος όμως John Silvester "είδε" την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές και κυρίως στον Κορυδαλλό.
Σε άρθρο του με τίτλο:"My big, fat Greek nightmare" παρουσιάζει την κατάσταση στον Κορυδαλλό με τον πιό άσχημο τρόπο.Αναφέρει ότι:
"ο Mokbel κρατείται σε φυλακές που είναι παγκοσμίως γνωστές για την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.......Ο Mokbel μετά τη σύλληψή του έλεγε σε όλους πόσο φιλόξενη χώρα είναι η Ελλάδα. Τώρα όμως πάσχει από κατάθλιψη. Οι φυλακές αυτές δεν είναι κατάλληλες για ανθρώπους. Είναι φρικτές. Είναι αποθήκη ανθρώπων. Οι συνθήκες είναι άθλιες και καταπατούνται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα.......Οι συνθήκες στον Κορυδαλλό θυμίζουν τις συνθήκες που περιγράφονται στην ταινία "Midnight Express" που αναφέρεται στις τουρκικές φυλακές......."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

diladi ti yheli o malakas narkotika poulage anthropous skotone ipologizi stin afelia mas e ohi katse sti filaki me sinthikes kaliteres apo aftes pou esi magireves gia tous alous