Σάββατο 16 Ιουνίου 2007

Ο Μπλερ, πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης(;).

Πρόταση του Σαρκοζί, σύμφωνα με τους Financial Times.


Ο Σαρκοζί πιέζει τον Τόνι Μπλερ να γίνει ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι' αυτό έχει προσεγγίσει αρκετούς Ευρωπαίους ομολόγους του, αλλά κυρίως ζητά θετική ανταπόκριση απο τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τώρα ασκεί την προεδρία της ΕΕ.

Μάλιστα στη Μέρκελ έχει παρουσιάσει το σχέδιό του αναλυτικά.
Από την πλευρά του ο Τόνι Μπλερ έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί υψηλόβαθμη πολιτική θέση μετά τις 27 Ιουνίου, ημερομηνία αποχώρησής του από την πρωθυπουργία της χώρας του, όμως οι πιέσεις καλά κρατούν.
Η νέα ευρωπαϊκή συνθήκη που θα συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών προβλέπει μόνιμο πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2009 αντί της εξάμηνης κυλιόμενης προεδρίας μεταξύ των χωρών μελών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΚΕ: Εξεταστική για τη διαχείριση των Ταμείων από το 1950

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2007 07:00 Εκτυπώστε το Στείλτε το με email Φυλάξτε το


ΤΟ ΚΚΕ με επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, την οποία υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του, προτείνει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, «ώστε να διερευνηθεί σε όλο το βάθος η υπόθεση διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων». Το ΚΚΕ προτείνει η έρευνα να αρχίσει από το 1950, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς του «και μόνον την περίοδο 1951-1975 οι απώλειες των Ταμείων υπολογίζονται σε 58 δισ. ευρώ».

Η ΧΟΥΚΛΗ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΤ
ΛΟΓΟΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.
ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΖΗΤΑΕΙ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ.

ΚΑΛΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ
ΑΛΛΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΟΥΣ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΑΒΕΤΕ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.