Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

Μεγάλη ένταση μεταξύ των Ελληνοαμερικανών με αφορμή το συνέδριο στην Αθήνα το Σεπτέμβριο.

Ένταση επικρατεί στις σχέσεις του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (Αμερικής) και του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης.
Αφορμή το συνέδριο που σκοπεύει να πραγματοποιήσει στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου η Ομοσπονδία.
Με κοινή ανακοίνωσή τους το ΣΑΕ (Αμερικής) και το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο διαχωρίζουν τη θέση τους από τους σχεδιασμούς της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων.

Της ανακοίνωσης προηγήθηκε η αναβολή των «προσυνεδριακών εκδηλώσεων», όπως είχαν ονομαστεί, μέσα στα πλαίσια του συνεδρίου: «Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα», που θα γίνονταν αυτό το Σαββατοκύριακο και το ερχόμενο, στο οίκημα της Ομοσπονδίας, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.
Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (Αμερικής) και το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο στην κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «προς αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με τη θέση της πλειοψηφίας της οργανωμένης Ομογένειας στο θέμα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ουδέποτε ενημερωθήκαμε επίσημα για την πρόθεση της Ομοσπονδίας να διοργανώσει αυτό το συνέδριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: