Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

Αύριο στο Καλλιμάρμαρο, συναυλία αλληλεγγύης στο Νταρφούρ.

Συναυλία αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους πληθυσμούς του Νταρφούρ, θα πραγματοποιηθεί αύριο βράδυ στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η συναυλία γίνεται στα πλαίσια της ενίσχυσης των προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) στο Νταρφούρ του Σουδάν. Στόχοι της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας συνείδησης για τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν οι πληθυσμοί στο Νταρφούρ καθώς και οι εκεί εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα και η οικονομική ενίσχυση των ΓΧΣ, που θα δώσει τη δυνατότητα στην οργάνωση να συνεχίσει το έργο της στην περιοχή. Θα εμφανιστεί ο τενόρος Πλάσιντο Ντομίνγκο, με ένα ρεπερτόριο για όλα τα ακούσματα, από άριες και μοντέρνο τραγούδι έως θέματα από μιούζικαλ και παραδοσιακή σεβιλλιάνικη μουσική. Μαζί του η νεαρή μέτζο Κάθριν Τζένκινς.

Ο Ισπανός τενόρος δήλωσε ότι: " Το έργο των Γιατρών είναι εντυπωσιακό. Η βοήθεια που προσφέρουν, αν συνυπολογίσουμε και τούς κινδύνους στους οποίους εκτίθενται και οι ίδιοι, είναι αξιέπαινη. Απ΄ την άλλη, τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου. Είναι τουλάχιστον λυπηρό να ζουν σε συνθήκες κινδύνου και εξαθλίωσης".

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Γιατρών, οι συγκρούσεις που μαίνονται από το 2003 στο Νταρφούρ έχουν κοστίσει 300.000 ζωές κι έχουν αναγκάσει περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: