Τρίτη 12 Ιουνίου 2007

11-13 Ιουνίου:συνέδριο Ιδρύματος Ευαγγέλου Παπαθανασίου, στο Βόλο.

Με μια παγκοσμίου εμβέλειας δραστηριότητα ξεκινά το έργο του, το ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Στις 11, 12 και 13 Ιουνίου 2007, στο Βόλο , το ίδρυμα πραγματοποιεί συνέδριο ξεχωριστής σημασίας, με την συμμετοχή 55 διακεκριμένων επιστημόνων της NASA και θέμα την αποστολή του περιστροφικού διαστημόπλοιου Juno, το 2016 στον Δία.

Σήμερα οι 55 επιστήμονες της NASA θα επισκεφθούν την Αργώ, το πλοίο που κοσμεί το λιμάνι του Βόλου, ενώ έχουν εκφράσει και την επιθυμία να την κωπηλατήσουν.
Η συνεργασία της NASA με τον ιδρυτή του Ιδρύματος, τον πολυβραβευμένο δημιουργό Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο Δημόσιας Συνεισφοράς της NASA σε αναγνώριση εξαιρετικής συνεισφοράς στο όραμα της, συνεχίζεται, αυτή τη φορά, με μια δραστηριότητα διεθνούς επιστημονικού ενδιαφέροντος. Η επιστημονική έρευνα και οι βαθύτερες συγγένειές της με τις τέχνες, βρίσκονται στον πυρήνα της φιλοσοφίας του Ιδρύματος Ευάγγελου Παπαθανασίου, το οποίο στέκεται αρωγός σε σημαντικές εκδηλώσεις επιστημονικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου.

Η εκτόξευση του Juno θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: