Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

Τα μάτια τους βγάζουν στο Πασόκ Δωδεκανήσου.

Φίλος μας, από τη Ρόδο, μας ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο Πασόκ Δωδ/νήσου σχετικά με τις υποψηφιότητες. Μας είπε επί λέξει ότι "βγάζουν τα μάτια τους". Χρησιμοποίησε τις πιό μελανές εκφράσεις για να μας περιγράψει τις "μαχαιριές" και "τους λάκους που σκάβουν". Εμείς βγάζουμε τις εκφράσεις και τα χρώματα, οπότε μένει η ουσία:

Οι δύο τωρινοί βουλευτές Γ. Παρασκευάς και Κ. Κάισερλης θεωρούνται «αναλώσιμοι». Οι δύο βουλευτές όμως εξακολουθούν να έχουν ισχυρά ερείσματα και δύσκολα θα χάσουν το παιχνίδι της υποψηφιότητας. Ο μόνος από τους υποψήφιους βουλευτές που αμφισβητεί και απειλεί τη σημερινή κατάσταση είναι ο αντινομάρχης Νίκος Ζωίδης. Ο Ζωίδης απειλεί ανοικτά και κρυφά τον Κάισερλη.
Τ
ο ΠΑΣΟΚ όμως σε κεντρικό επίπεδο κατατάσσει τις υποψηφιότητες ως εξής: Ν. Ζωίδης, Στ. Κουσουρνάς και Φ. Χατζηδιάκος. Παίζουν όμως και οι έπαρχοι Μ. Κυπραίου και Χρ. Συφουνιού ενώ ενδέχεται και στο προσκήνιο να έρθουν οι Γ. Κασάρας, εφοριακός, Θ. Σεργίου, γραμματέας της Τ.Ο. Καλύμνου, Ν. Γαβαλάς, υποψήφιος βουλευτής στις προηγούμενες εκλογές, Βένη Χιωτάκη και Μιχ. Ερωτόκριτου, ενώ αποκλείεται να είναι υποψήφιος ο κ. Γ.Γιαννόπουλος, τέως δήμαρχος Ρόδου, για πολλούς και διάφορους λόγους. Προσωπική επιθυμία του Παπανδρέου είναι να κατέβει Δωδεκάνησα και ο Δημ. Κρεμαστινός(ο οποίος προτιμά Επικρατείας), υποψηφιότητα που θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Αύριο θα συνεδριάσει η Περιφερειακή Επιτροπή Νοτίου Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ με κύριο θέμα συζήτησης την υποβολή προτάσεως προς την κεντρική εκλογική επιτροπή για τους υποψήφιους βουλευτές στους νομούς Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, ενώ προχθές ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με το Λαλιώτη, ο συντονιστής της Ν.Ε. Τιμ. Παρασκευάς για να μεταφέρει το πολεμικό κλίμα.

Από την άλλη πλευρά απόλυτη ηρεμία επικρατεί στη ΝΔ και η μόνη εκκρεμότητα είναι ο 7ος υποψήφιος (αν τελικά η Ευαγ. Ζουρούδη δεν θελήσει η ίδια να είναι υποψήφια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: