Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

19-22 Ιουνίου:εκδηλώσεις για τους Πρόσφυγες στην Τεχνόπολη.

Σειρά εκδηλώσεων από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων(20 Ιουνίου).


Το κουράγιο, το ακατάβλητο πνεύμα και τη δύναμη των προσφύγων του κόσμου τιμά το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με μία σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από τις 19 έως και τις 22 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Προσφύγων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση (19 Ιουνίου, 19:00) έχουν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν μουσικά δρώμενα από πρόσφυγες. Κεντρικό ρόλο στις εκδηλώσεις έχει ο Γιώργος Νταλάρας με την ιδιότητά του ως Πρέσβης Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης έκθεση φωτογραφίας και αφίσας, βιντεοπροβολές, καθώς και έκθεση ζωγραφικής με έργα προσφύγων. Στις 20 Ιουνίου παρουσιάζεται η γλυπτοκατασκευή "Φτιάξε τον κόσμο σου" του Τούρκου καλλιτέχνη Baris.

Oι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 22 του μηνός (13.00) με την τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον περσινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας, τον οποίο διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, σε όλα τα σχολεία της χώρας. UNHCR:the UN Refugee Agency

Δεν υπάρχουν σχόλια: