Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

Online Gallery:νέα υπηρεσία της ΕΡΤonline

Μια νέα πρωτοβουλία στο χώρο της προβολής της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας αναλαμβάνει η ΕΡΤ. Πρόκειται για τον ανασχεδιασμό του διαδικτυακού τόπου της ΕΡΤonline, Online Gallery, μέσα από τον οποίο προβάλλεται και αναδεικνύεται το έργο νέων και πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.
Μέσα από αυτό το ξεχωριστό site που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ert.gr/gallery/ οι νέοι καλλιτέχνες θα μπορούν να διατηρήσουν για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν μια πλήρη ψηφιακή συλλογή του έργου τους στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Στο ανασχεδιασμένο site ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει για τις καλύτερες δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών, να κάνει τα σχόλιά του, αλλά και να δημιουργεί προσωπικά άλμπουμ με τα αγαπημένα του έργα.
Οι καλλιτέχνες από την πλευρά τους θα μπορούν να γνωρίζουν ποια από τα έργα τους που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και παράλληλα να πληροφορούνται για τις προτιμήσεις των χρηστών.

Η Οnline Gallery αποτελεί σταθμό στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, αφού κατάφερε να συνδυάσει την καλλιτεχνική έκφραση με τις νέες τεχνολογίες και το Internet. Μέσα σ’ αυτόν τον διαδικτυακό χώρο χιλιάδες χρήστες του internet από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν γνωρίσει τις δημιουργίες πολλών καλλιτεχνών από το χώρο της φωτογραφίας, της ζωγραφικής, της γλυπτικής και των εικαστικών κατασκευών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: