Τρίτη 5 Ιουνίου 2007

Ποιος είναι ο Μπερνάρ Κουσνέρ;

Είναι ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

Γιατί μας ενδιαφέρει; Διότι έχει αναλάβει να αναδείξει τις θέσεις του Νικολά Σαρκοζί σε ό,τι αφορά την Τουρκία και το Ευρωπαϊκό της μέλλον. Μια από τις πρώτες απαιτήσεις του Νικολά είναι να χαράξει επιτέλους τα σύνορά της η Ευρώπη. Κανένας δεν γνωρίζει ποια είναι ακριβώς αυτά τα σύνορα, όπως π.χ. μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και στην Κύπρο.

Όσο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση, πριν τις γαλλικές εκλογές ο Σαρκοζί παρουσιάζονταν αδιάλλακτος αν και τελευταία εμφανίζεται περισσότερο συζητήσιμος.

Οι αριστερογάλλοι βρίζουν πάντως ολημερίς κι ολονυχτίς το νέο ΥΠΕΞ Γαλλίας. Γεννήθηκε το 1939 στην Αβινιόν. Πολύ νέος κατατάχτηκε στις γραμμές του Κ.Κ. Γαλλίας. Έπαιξε σπουδαίο ρόλο στο Μάη του 68. Αργότερα προσχώρησε στους Σοσιαλιστές, υπό την σκέπη των οποίων έχει διατελέσει ευρωβουλευτής και υπουργός Υγείας. Όντας υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι είχε στο παρελθόν ασκήσει ευθανασία, όταν εργαζόταν ως γιατρός. Σε συνέντευξή του σε Ολλανδικό περιοδικό, είπε ότι κατά τη διάρκεια των πολέμων στο Λίβανο και στο Βιετνάμ έκανε ενέσεις ευθανασίας σε ετοιμοθάνατους ασθενείς που είχαν ανυπόφορους πόνους. Σήμερα είναι και πρόεδρος του «Ιδρύματος Μιττεράν».

Είχε ταχθεί υπέρ της επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, υπέρ του Μπους στο Ιράκ και έχει ασκήσει καθήκοντα διοικητή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο.

Ήταν ιδρυτής των «Γιατρών χωρίς Σύνορα» και των «Γιατρών του Κόσμου» και υποψήφιος για την προεδρία της «Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας»

Στις τελευταίες εκλογές υποστήριξε τη Ρουαγιάλ, τελικά όμως συμμετείχε στο κυβερνητικό σχήμα του Σαρκοζί, αποτελώντας και τη μεγάλη έκπληξη. Έχει πολύ καλές σχέσεις και με τη Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και με το Γιώργο Παπανδρέου, αλλά οι δικοί μας "Σοσιαλιστές" τον αποκαλούν ο αποστάτης Κουσνέρ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ενωθούμε με τα αρχαία μας ξαδέλφια, Αλβανούς, Ρουμανούς,
Κολχιδούς, Αρμένους, και να διώξουμε τους καταπατητάς Σλάβους
Ελλάς ανήκει εις δύση, δεν χρειάζεται σλαβοκουμουνοθρησκεύματα
Ας σώσουν οι σκοπιανοί τους σέρβους
Κάψε ράσα μούσια απο μεχμεδοτράγους
ʼθως είναι σλαβοκουμουνοκλώσσα
Απορρίπτωντας προπατορικό αμάρτιμα γεννοβόλισε τον κουμουνισμό