Τρίτη 5 Ιουνίου 2007

Εκτός επιτήρησης...

Tα συγχαρητήρια της Κομισιόν, του προεδρείου του Γιούρογκρουπ αλλά και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζακ Κλοντ Τρισέ, δέχθηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το Συμβούλιο υιοθέτησε τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έξοδο της Ελλάδας και της Γερμανίας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος.


Για "σαφέστατη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας" μίλησε και ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, σημειώνοντας ότι "η υπόθεση της Ελλάδας ήταν δύσκολη γιατί η μείωση του ελλείμματος στηρίχθηκε εν μέρει σε μέτρα προσωρινού χαρακτήρα και στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη".
Τέλος τόνισε, πως
"η αξιοπιστία των στοιχείων είναι πλέον δεδομένη" και ότι "αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο πνεύμα συνεργασίας που επικράτησε τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις ελληνικές και τις κοινοτικές υπηρεσίες".

Από την πλευρά του ο προεδρεύων του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέδωσε εύσημα στον Γιώργο Αλογοσκούφη λέγοντας χαρακτηριστικά: "Όλοι ξέρουμε σε τι κατάσταση βρισκόταν η Ελλάδα όταν ανέλαβε η νέα κυβέρνηση", προσθέτοντας ότι "η Ελλάδα έκανε μεγάλη πρόοδο τα τρία τελευταία χρόνια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: