Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007

H North Asset Management διαψεύδει τους βουλευτές του Πασόκ.


Έξι βουλευτές του Πασόκ είχαν κάνει λόγο για «φιλικές σχέσεις» του Αλογοσκούφη με τον Παπαμαρκάκη και υποστήριζαν ότι συγγενικό του πρόσωπο ασχολείται με ακίνητα του Δημοσίου.

Ο υπουργός Οικονομίας είχε αντιδράσει έντονα, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «κακόβουλη, συκοφαντική και απαράδεκτη ερώτηση».

Στην ανακοίνωσή της ΝΑΜ αναφέρονται τα εξής:

«Α. North Real Estate Opportunities Fund Ltd:

- Η North Asset Management («North») διαχείριζεται την North Real Estate Opportunities Fund («Fund»). Το Fund δραστηριοποιείται στον τομέα διαχείρισης ακινήτων αποκλειστικά σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης και όχι για χρηματοδότηση όπως εσφαλμένα αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών.

- Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Γ. Αλογοσκούφης είναι ένα από τα 63 μέλη που συμμετέχουν ex officio στο συμβούλιο κυβερνητών της Τράπεζας, και όχι στο διοικητικό συμβούλιο αυτής, όπως λανθασμένα αναφέρεται. Η συμμετοχή του αυτή ουδεμία σχέση έχει με την προέγκριση της μετοχικής επένδυσης της Τράπεζας ούτε με την αναβολή αυτής. Οποιαδήποτε τέτοια αναφορά προσβάλει την ακεραιότητα της ΕΒRD.

- Η αναφορά ότι «ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης φέρεται να διατηρεί φιλική σχέση με τον κ. Παπαμαρκάκη, αφού άλλωστε και στενό συγγενικό του πρόσωπο πρώτου βαθμού ασχολείται και αυτό με τα ακίνητα» δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Β. «Από τα δομημένα ομόλογα στις δομημένες πολυκατοικίες»:

- Οποιαδήποτε αναφορά σε δραστηριότητες του κ. Γ. Παπαμαρκάκη στον τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα είναι ψευδής. Η North και ο εκπρόσωπός της κ. Γ. Παπαμαρκάκης ουδέποτε έχουν ασχοληθεί με την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και ιδίως με εταιρία που ανεγείρει συγκρότημα διαμερισμάτων στο Ν. Ψυχικό.

Γ. «Εξαγορά προβληματικής κατασκευαστικής εταιρίας με σκοπό την επέλαση στα φιλέτα των ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα)»:

- Η North είχε εξετάσει την δυνατότητα συμμετοχής της, ως στρατηγικός επενδυτής, στο μετοχικό κεφάλαιο κατασκευαστικής εταιρίας της Θεσσαλονίκης. Λόγω, όμως, της διαγραφής των μετοχών της εν λόγω εταιρίας από το Χρηματιστήριο, η επενδυτική επιτροπή της North απέρριψε τη συμμετοχή της. Η North ενημέρωσε σχετικά την εταιρία στις 30 Μαρτίου 2007.

- Η North δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχει συμμετάσχει σε προγράμματα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).

Δ. Γενικές κατηγορίες:

- Η αδυναμία του κ. Παπαμαρκάκη να παραστεί στη Βουλή καθόλου δεν σημαίνει προσβολή της Βουλής και του ελληνικού λαού, αντιθέτως μάλιστα, καταδεικνύει τον σεβασμό του στον απόρρητο χαρακτήρα της διαδικασίας της οποίας εξετάστηκε ως μάρτυρας. Περαιτέρω, ο εκπρόσωπος της North Asset Management, Γενικός Διευθυντής κ. Louis Plowden-Wardlaw παρέστη ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής στις 12 Ιουνίου 2007, παρέχοντας επαρκείς πληροφορίες, με σκοπό την ενημέρωση των μελών της.

- Αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών ότι ο κ. Παπαμαρκάκης ανέμενε την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία ώστε να ενισχύσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Ο κ. Παπαμαρκάκης έχει διαγράψει μια μακρόχρονη, διεθνή, επιτυχημένη επαγγελματική πορεία σε μεγάλες επενδυτικές τράπεζες του εξωτερικού και από το 2002 συμμετέχει στη North με έδρα το Λονδίνο. Η επιτυχία του αυτή ουδεμία σχέση έχει με πολιτικές διασυνδέσεις στην Ελλάδα και οποιοσδήποτε σχετικός ισχυρισμός είναι αναληθής και κακοήθης».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και τί περίμενες ρε μεγάλε εγκέφαλε; Να το επιβεβαιώσει;
Πως παραπληροφορείτε έτσι τον κόσμο;