Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007

Απειλή για την ειρήνη οι ΗΠΑ

Οι Ευρωπαίοι πολίτες βλέπουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τη χώρα που απειλεί περισσότερο από κάθε άλλη την ειρήνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύουν οι Financial Times. Ακολουθούν Κίνα, Ιράν, Ιράκ, Βόρειος Κορέα και Ρωσία.

Το 32% των ερωτηθέντων σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία) εκτιμά πως οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τη σημαντικότερη απειλή για την ειρήνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Harris.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κίνα (19%), ακολουθούν το Ιράν (17%), το Ιράκ (11%), η Βόρειος Κορέα (9%) και η Ρωσία (5%).

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι παρατηρείται μία σταθερή τάση των Ευρωπαίων (της τάξεως του 28% με 38%) να θεωρούν τις ΗΠΑ ως τον πιο σημαντικό κίνδυνο.

Οι Financial Times τονίζουν πως τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε κάθε μήνα εντός του διαστήματος Ιουλίου 2006 - Ιουνίου 2007, κατέδειξαν μία σταθερή τάση με το 28% έως 38% των Ευρωπαίων να θεωρεί τις ΗΠΑ τον σημαντικότερο κίνδυνο.

Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους θεωρούν κατά σειρά, ότι τη μεγαλύτερη απειλή αντιπροσωπεύει η Β. Κορέα, το Ιράν, η Κίνα και τέλος η ίδια τους η χώρα με 11%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: