Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007

«Αφήστε τα pc-ιά και ελάτε στα βουνά»!

Εν αρχή ην ο manos

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι bloggers ξεκίνησαν τη συμβολική τους μάχη «βομβαρδίζοντας» τα ηλεκτρονικά γραμματοκιβώτια των πολιτικών. Το «πρόσταγμα» δόθηκε απ' το ιστολόγιο «Αθήνα - Οδηγός επιβίωσης» (http://manosnik.blogspot.com/). Ο manos, δηλαδή ο blogger που δημοσιεύει τα κείμενά του εκεί, ανέλαβε να διευκολύνει τους λοιπούς... e-διαμαρτυρόμενους συντάσσοντας μια καταγγελία την οποία εκείνοι καλούνταν να οικειοποιηθούν διά της γνωστής οδού του copy - paste.

Μόνη προϋπόθεση ήταν να βάλει καθένας τους τον δικό του τίτλο, για να μην υποψιαστεί ο παραλήπτης περί τίνος πρόκειται και σβήσει το μήνυμα άμα τη αφίξει. Οσο για το ποιος θα ήταν ο παραλήπτης... στη ίδια σελίδα υπήρχε κατάλογος με όλα τα e-mail των μελών της κυβέρνησης, των βουλευτών, των κομμάτων, των υπουργείων, κ.λπ. Αλλά αυτό που κυρίως στοχοποιήθηκε, ήταν το γραμματοκιβώτιο του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, το οποίο και εντοπίστηκε στη διεύθυνση www.primeminister.gr Και αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι η υπερφόρτωση του δικτύου ήταν τέτοια που έξι ώρες μετά την ηλεκτρονική διαμαρτυρία της Πέμπτης οι αποστολείς των μηνυμάτων ελάμβαναν ακόμη επιβεβαιώσεις παράδοσης, ο υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης στο Μαξίμου θα πρέπει ακόμη και τώρα να τυπώνει μηνύματα για να τα παραδώσει το πρωί της Δευτέρας στον πρωθυπουργό.

Βεβαίως, αυτή ήταν η πιο «ήπια» αντίδραση των bloggers - διότι σήμερα θα κλιμακωθεί η «επίθεση», με τη διαμαρτυρία που έχουν σκοπό να πραγματοποιήσουν έξω απ' τη Βουλή, στις 7 το απόγευμα. Οπως και η υπόθεση του... ηλεκτρονικού βομβαρδισμού των ιθυνόντων, έτσι και αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε μάλλον ανορθόδοξα: στις αρχές της εβδομάδας, ένα μήνυμα sms άρχισε να κυκλοφορεί σε κινητά ανά την Αθήνα, παρακινώντας τον κάθε παραλήπτη του να κατέβει στην κυριακάτικη διαμαρτυρία. Ο αποστολέας του μηνύματος, ένας νεαρός περίπου 25 χρόνων που μαζί με μερικούς φίλους του εμπνεύσθηκε το εξαιρετικά απλό σχέδιο αφύπνισης των Αθηναίων διά της μεθόδου του sms, δεν επιθυμεί κανενός τύπου δημοσιότητα ούτε και του αρέσει να μιλάει για τον εαυτό του Οπως είπε σε έναν blogger που επικοινώνησε μαζί του (www.simos.gr) «εμείς δεν αποσκοπούμε σε κάτι άλλο, δεν θέλουμε κόμματα, θέλουμε μόνο αναδάσωση όλων των καμένων εκτάσεων, θέλουμε κινητοποίηση».

Της Μαριλης Μαργωμενου στην Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: