Κυριακή 1 Ιουλίου 2007

Κλείστε τα λάπτοπ και κάντε έρωτα!

Της Μαρίας Μακρίδου


Το σεξ στην εποχή των κλιματικών αλλαγών και της διαδικτυακής μοναξιάς φαίνεται ότι τείνει να γίνει… είδος υπό εξαφάνιση. Γεγονός που εξηγεί γιατί τελευταία γνωρίζουν νέες δόξες οι οδηγοί ερωτικής συμπεριφοράς. Απαραίτητο ανάγνωσμα για τη μύηση στην ενήλικη ζωή κάποτε, στις μέρες μας τα εγχειρίδια του σεξ δεν απευθύνονται πλέον σε αδαείς εφήβους αλλά σε ενηλίκους οι οποίοι απέχουν από το σεξ λόγω… έλλειψης χρόνου.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, με τις ατέλειωτες ώρες στον εργασιακό χώρο, τις λάιτ διακοπές παρέα με πλήρη εξοπλισμό γραφείου (laptop, κινητό, BlackBerry) και τις διαπροσωπικές σχέσεις στα… πρόθυρα νευρικής κρίσης, οι νέοι οδηγοί φιλοδοξούν να ξανακάνουν το σεξ μέρος της καθημερινότητάς μας. Τα κοινωνικά μηνύματα της δεκαετίας του 1980 «όχι στο σεξ δίχως προφυλάξεις» μοιάζουν να ανήκουν σε μια εποχή η οποία έχει περάσει ανεπιστρεπτί. «Οχι στο σεξ λόγω φόρτου εργασίας» είναι το παράπονο που αντηχεί στους χώρους επικοινωνίας του Διαδικτύου και στα μπλογκ.

Οι τίτλοι των νέων ερωτικών οδηγών είναι ενδεικτικοί του περιεχομένου τους: «Το σεξ σε συνθήκες αιχμαλωσίας» ονομάζεται ένας απ’ όλους, τον οποίο υπογράφει η Αμερικανίδα ψυχολόγος Εστερ Πέρελ. Φυσικά δεν αναφέρεται στην αναπαραγωγή, π.χ., των γιγάντιων πάντα αλλά σε σεξουαλικά στερημένους εργαζόμενους, οι οποίοι διαθέτουν όλη την ενέργειά τους στο γραφείο και όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους αργά το βράδυ το μόνο που θέλουν είναι να κοιμηθούν. Κατά προτίμηση μόνοι, γιατί ο ύπνος είναι πιο άνετος στη μοναξιά του διπλού στρώματος. «Αστική Τάντρα» είναι ο τίτλος ενός δεύτερου, πιο «φευγάτου», το οποίο υπογράφει κάποια Μπάρμπαρα Καρέλας. «Στα Γρήγορα: Το σεξ για πολυάσχολους» τιτλοφορείται ένα τρίτο, της Τρέισι Κοξ, και «Αισθησιακό σεξ» ένα τέταρτο, με την υπογραφή της δόκτορος Παμ Σπερ. Στόχος των νέων οδηγών είναι να ενθαρρύνουν όσους βρουν το χρόνο να τους διαβάσουν να «κηρύξουν» τον πόλεμο στη σεξουαλική απραξία και να ξυπνήσουν το… κτήνος που κρύβουν μέσα τους..........ελεύθερος τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: