Τρίτη 3 Ιουλίου 2007

Ρωσικό παράσημο φιλίας στο μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη.

Το Παράσημο Φιλίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επέδωσε ο Ρώσος υπουργός Πολιτισμού Αλεξάντρ Σοκόλοφ στο Μίκη Θεοδωράκη εκ μέρους του προέδρου Βλ. Πούτιν, στη διάρκεια τελετής στη ρωσική πρεσβεία της Αθήνας.

Σε ευχαριστήρια ομιλία του ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης τόνισε ότι οι τελευταίες θέσεις του προέδρου Πούτιν για τα αντιπυραυλικά όπλα μας γεμίζουν αισιοδοξία και ελπίδα ότι μπορεί επιτέλους να υπάρξει ένα αντίβαρο που θα σταματήσει τον φοβερό κατήφορο προς τον όλεθρο στον οποίο οδηγεί την ανθρωπότητα η αλαζονική αυθαιρεσία της σημερινής υπερδύναμης.
Μιλώντας στην εκδήλωση ο Σοκόλοφ χαρακτήρισε τον Μίκη Θεοδωράκη διάδοχο της παράδοσης των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών από την αρχαιότητα έως σήμερα και τόνισε ότι το έργο του και η ζωή του αποτελούν μεγαλοπρεπή και υπερήφανο ύμνο προς τα ιδεώδη της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της ανθρώπινης τιμής, που γεννήθηκαν στην ελληνική γη. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη για τη συμβολή του στην αντιφασιστική αντίσταση.
Ο Μίκης Θεοδωράκης υπογράμμισε την ιδιαίτερα ευχάριστη ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων που δείχνει την εμμονή των λαών στο δρόμο της συνεργασίας και της φιλίας, το μόνο δρόμο που οδηγεί στην πρόοδο και την εμπέδωση της ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: