Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007

Από τα blogs στους δρόμους!

Χιλιάδες επισκέπτες

Οχι πως δεν υπάρχουν οι σχετικές ανησυχίες για την επιτυχία του εγχειρήματος - «να δούμε αν οι Αθηναίοι θα προτιμήσουν τη θάλασσά τους αντί για τη διαμαρτυρία για τον πνεύμονα της Αθήνας που χάθηκε», γράφει εις εκ των ανησυχούντων, υποψιαζόμενος πως ο μίνι καύσωνας θα ξελογιάσει τους επαναστατημένους του Διαδικτύου. Αλλά η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των blogger, δεν δείχνει να τον δικαιώνει.

Το blog της Αναδάσωσης που εμφανίσθηκε στο ίντερνετ μετά που ξέσπασε η πυρκαγιά στον Εθνικό Δρυμό, έφθασε μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα τις 12.000 επισκέψεις. Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα κείμενα των bloggers σε σχέση με την καταστροφή της Πάρνηθας που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο έχουν ξεπεράσει τα χίλια, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τριακόσια που αναφέρονται στην αναδάσωση και στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από εδώ και πέρα.

Μετά τη σχετική δικτυακή βόλτα στα ιστολόγια, πάντως, αυτό που παρατηρεί κανείς πέρα απ' το τρακ των συμμετεχόντων που θα συναντήσουν οσονούπω ο ένας τον άλλον άνευ οπτικών ινών και λοιπών επικοινωνιακών υποκατάστατων, είναι πως άπαντες οι bloggers έχουν τεράστιες προσδοκίες από τη σημερινή διαδήλωση. Λίγο πριν κλείσουν ομαδικά τα pc τους για να πάνε στη Βουλή, κάνουν σχέδια επί... ηλεκτρονικού χάρτου: «Σκέφτομαι σαν ένδειξη διαμαρτυρίας να κάνω και μια τελετή», γράφει ο blogger manos, «όπως κάνουν αυτοί οι επίσημοι, θα καταθέσω στον άγνωστο στρατιώτη, ένα κουτί σπίρτα με ένα μήνυμα επάνω ή ένα όνομα από αυτούς που θεωρώ υπεύθυνους για το χάλι, έτσι όπως κάνανε στην αρχαία Αθήνα με τον εξοστρακισμό. Πάρε μαζί σου και αυτές τις φωτογραφίες από την Καθαρά Δευτέρα που είχαμε πάει στην Πάρνηθα να τις συγκρίνουμε με αυτές που τράβηξε ο Γιάννης χθες από τα καμένα...». Αν όπως έλεγαν τον Μάη του '68 «κάτω από τη θάλασσα υπάρχει η παραλία», οι bloggers του 2007 επιμένουν πως κάτω απ' τη στάχτη υπάρχει η Πάρνηθα - που θα πει πως κάτι απομένει να σωθεί. Αν όχι αυτό το δάσος, τουλάχιστον η διάθεση για δράση, για να προστατευθεί το επόμενο.

Της Μαριλης Μαργωμενου

Δεν υπάρχουν σχόλια: