Τρίτη 10 Ιουλίου 2007

Ο Σταύρος Μπένος για τον κομματικό μηχανισμό Πασόκ!

"Ο κομματικός
μηχανισμός
του Πασόκ
είναι παρακμιακός
και περιθωριακός"

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ, Βουλευτής Πασόκ




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αποτελεί και η αφεντιά μου έναν από τους ψηφοφόρους του "μεσαίου χώρου". Δεν μπορώ να δεχτώ αυτοχαρακτηρισμούς περί δεξιάς και αριστεράς γιατί νομίζω έχουν ξεπεραστεί από την κοινωνία. εδώ παραθέτω απλά τη γνώμη μου για τις επικείμενες εκλογές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων τον ιστοχώρο για τη φιλοξενία.

Σε μία ευνομούμενη πολιτεία είναι υγιής η εναλλαγή στην κυβέρνηση των δύο κομμάτων εξουσίας. Κανείς λογικά δεν μπορεί να διαφωνήσει πάνω σ' αυτό. Όμως κάτι τέτοιο κρίνεται εθνικά συμφέρον να γίνεται όταν το κόμμα που φιλοδοξεί να διαδεχθεί το άλλο κόμμα που βρίσκεται μία δεδομένη στιγμή στην κυβέρνηση, είναι καθ' όλα ΕΤΟΙΜΟ. "Έτοιμο" σημαίνει να έχει διδαχθεί από τα σφάλματά του και να μην επιδεικνύει ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, πράγμα που δυστυχώς κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Δείτε τα κομματικά του στελέχη και το μηχανισμό του σε οποιαδήποτε περιφέρεια της χώρας. Άτομα που αδημονούν να κάτσουν σε θεσούλες του δημοσίου, να "παραγοντίζουν" όπως έκαναν και προ του 2004 και να απαξιώνουν κάθε πολίτη που δεν είναι οπαδός τους.

Θυμίζω ότι η ΝΔ ήρθε στην εξουσία μετά από διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που διάρκεσε για περίπου 20 χρόνια (με μια τριετή παρένθεση κυβέρνησης ΝΔ το 1990-1993)και αφού είχε "ρίξει τη μύτη της" όλα εκείνα τα χρόνια στην αντιπολίτευση. Όταν το 2004 ήρθε η ΝΔ στην κυβέρνηση, έγινε πραγματικά ένα νέο ξεκίνημα. Με σεμνότητα. Από τότε μέχρι σήμερα, τα όποια λάθη και συμπεριφορές στελεχών της ΝΔ που ήταν ενάντια στις αρχές της ανιδιοτέλειας και της ταπεινότητας, προέρχονταν από μεμονωμένα άτομα τα οποία αποπέμφθηκαν, όπως φαίνεται και από τη σημερινή σύνθεση των ψηφοδελτίων. Με τέτοιου είδους ιδιοτελείς νοοτροπίες υπάρχει πλέον ανοιχτό μέτωπο όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό από τις ενέργειες του πρωθυπουργού αλλά και από την πρωτοφανή διάθεση αυτοκριτικής που έχει ήδη επιδείξει, χωρίς να υπολογίζει ιδιαίτερα το πολιτικό κόστος. Όλοι βλέπουμε πως το βασικό παράπονο πολλών ψηφοφόρων της ΝΔ είναι ότι η κυβέρνηση ΝΔ δεν τους βόλεψε αθέμιτα όπως αντίστοιχα έκανε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στους οπαδούς του. Το γεγονός αυτό, κάτι δείχνει!

Όλα τούτα υποδεικνύουν ότι συμφέρον της χώρας είναι να κερδίσει αυτές τις εκλογές η ΝΔ με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή και την επόμενη τριετία - τετραετία εάν και εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου καθαρίσει τελείως το κόμμα του (όπως έχει ήδη αρχίσει κάπως δειλά να κάνει ή λέει έστω ότι θέλει να κάνει) να έρθει και εκείνος ώριμος πια, με έναν μη αλαζονικό κομματικό οργανισμό, στην εξουσία.

Μ.Γ.Μ.
Κρήτη