Κυριακή 8 Ιουλίου 2007

Πάγκαλος εναντίον κοινών επιχειρήσεων ΝΔ και ΚΚΕ.

Είναι χαμένη η ψήφος στο ΚΚΕ;

Δε θα έλεγα ποτέ σε ένα πολίτη ότι είναι χαμένη η ψήφος του, ο κάθε πολίτης είναι απόλυτα δικαιολογημένος να ψηφίζει οτιδήποτε νομίζει. Όμως, η ψήφος που δεν οδηγεί σε κυβερνητική λύση πρέπει να δίνεται εν επιγνώση αυτού του γεγονότος. Ο κόσμος που ψηφίζει ΚΚΕ πρέπει να ξέρει ότι ψηφίζει ένα κόμμα που δεν έχει κυβερνητική πρόταση, τουλάχιστον για τον κόσμο τούτο όπως τον ζούμε και για τις επόμενες δεκαετίες. Ενα κόμμα που λειτουργεί ενισχυτικά προς την κυβέρνηση όταν είναι η ΝΔ και καταστροφικά όταν είναι ο ΠΑΣΟΚ! Αυτό πρέπει να είναι σαφές.

Υπάρχει ταύτιση;
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει συμμαχία και έχω πει λίγα για αυτή. Είναι άπειρα τα νομοσχέδια που έχει υπάρξει στήριξη και θα σας πω και κάτι άλλο για το οποίο θα μου υποσχεθείτε ότι δε θα μου ζητήσετε συγκεκριμένα στοιχεία γιατί δε θέλω να τα πω αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν και κοινές επιχειρήσεις! Επιχειρήσεις με συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι μια σύμπραξη. Στην Βουλή τη βλέπουμε τη σύμπραξη, τη ζούμε. Τους βλέπουμε να συνεννοούνται όταν έρχεται η ώρα των ψηφοφοριών. Τους βλέπουμε να καταθέτουν νομοσχέδια, όπως για τα ομόλογα που λέγαμε πριν. Η πρόταση ΚΚΕ, ΝΔ και του κ. Κολιοκώστα που μάθαμε ότι διορίστηκε η κόρη του στη Βουλή, είναι ταυτόσημη. Μπορεί να είναι σύμπτωση. Αλλά είναι αρκετά… ερεθιστική.....ελεύθερος τύπος

Παχύδερμος Πάγκαλος! Φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίος αυτός ο παχυδερμισμός. Εκφράζεται ακριβώς τη στιγμή που αποδεικνύονται οι φανερές και κρυφές σχέσεις πολιτικές και οικονομικές Πασόκ - Συνασπισμού και νταβατζήδων. Σχέσεις που κρύβουν άφθονο χρήμα και υπόγειες διασυνδέσεις με τον Καρατζαφέρη.

Γι' αυτό φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, από πού πήρες τον κουβά που χωράει τους πάντες μέσα, εκτός από το τιμημένο ΚΚΕ;
Πώς διαβάζεις την ιστορία, παλικάρι μου, ανάποδα;
Εντάξει , ο Πάγκαλος είναι παχύδερμο, αλλά πού βρίσκεις το λάθος στην άποψή του ότι το ΚΚΕ δεν έχει κυβερνητική πρόταση για τις επόμενες δεκαετίες;
Κι εδώ που τα λέμε πες πως έχει πρόταση, τι είδους διακυβέρνηση θα θα κάνουν τα ανθυπογονίδια του Ζαχαριάδη;
Μάζεψε, λοιπόν , το στόμα σου και περιόρισε το θράσος σου, γιατί έτσι που το πας , θα σηκωθούν τα αμέτρητα θύματα του σταλινισμού και θα σε πάρουν με τις λεμονόκουπες...

sago είπε...

Δεν στέκομαι καθόλου στο περιεχόμενο των δηλώσεων αλλά στο ύφος του ανδρός τη συγκεκριμένη στιγμή. Πρέπει να βλέπεις πίσω από τα γεγονότα και πίσω από τις χαραμάδες των ύβρεων.
Η κοινωνία είναι ανοιχτή και πρέπει να είναι και χωρά μέσα και το ΚΚΕ άσχετα αν υποστηρίζει δική του κοσμοθεωρία, εκτός αν θέλεις απαγόρευσή του.
Φυσικά θύματα υπάρχουν παντού, σε όλα τα συστήματα, αλλά για τα θύματα του Στάλιν δε νομίζω ότι φταίει το ελληνικό ΚΚΕ, άρα γι' αυτό και να καταργηθεί....επειδή το έβρισε ο Πάγκαλος!
Και φυσικά το άρθρο κάνει λόγο για το timing της ενορχηστρωμένης επίθεσης εναντίον ΚΚΕ. Τη στιγμή που ένα ολόκληρο σύστημα Πασόκ απαιτεί τα πάντα να είναι υποταγμένα στη θέλησή του και όλα να τα σκιάζει η φοβέρα και η σκλαβιά μπροστά στα "συμφέροντα" Πασόκ......
Από που πήρανε άραγε το γουβά που χωράει μέσα όποιον δεν γουστάρουν ;
Όσο για το θράσος, συγνώμη αλλά ο στόμας μου δεν άνοιξε ακόμα. Συγνώμη αλλά ο στόμας μου είναι ακόμα κλειστός. Εκτός και αν εκπροσωπείς εκείνους τους τύπους που θέλουν στόματα ερμητικά κλειστά μπροστά στους Πάγκαλους και κυρίως αυτούς που κρύβονται πίσω από τους Πάγκαλους.
Ζήτω η ελευθερία της γνώμης κι' ας έχει θράσος-----
Ζήτω η ανοιχτή κοινωνία.

Sting είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Είσαι απόλυτα ελεύθερος να λες ό,τι θέλεις , αλλά να το λες κόσμια.
Υποτίθεται ότι είσαι ο κριτικός λόγος, που χρησιμοποιεί επιχειρήματα και όχι ύβρεις. Αν σκεφθείς λίγο νηφάλια, τότε θα παραδεχτείς:
1. Ότι για όλα τα δεινά του τόπου δε φταίει μόνο το ΠΑΣΟΚ, που στο κάτω κάτω της γραφής, κυβέρνησε τον τόπο κάπου είκοσι χρόνια. Από το 1936 όμως μάς χωρίζουν 81 χρόνια. Τι έγινε λοιπόν στα υπόλοιπα 61;Όλα μέλι γάλα; Πού είναι η κριτική σου;
2. Κανένας δημοκράτης δε θέλει εκτός νόμου το ΚΚΕ. Άσε τις υπεκφυγές και μην προσπαθείς να γίνεις υπερασπιστής του. Το κόμμα αυτό μόνο καλές περγαμηνές δε διαθέτει. Το εξοργιστικό είναι ότι είναι το μόνο κόμμα στον πλανήτη που σκέφτεται και δρα σταλινικά. Εδώ ούτε ένα "συλλυπητήρια" δεν είπε για το πρώην συντρόφι του, το Φαράκο, όταν πέθανε.
3. Το ΠΑΣΟΚ κάνει τη δουλειά του , όπως έκανε τη δουλειά της η Ν.Δ. επί ΠΑΣΟΚ. Το θέμα είναι όχι η κακή αντίπολίτευση του ΠΑΣΟΚ αλλά η κακή διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ. Ή μήπως κάνω λάθος; Είσαι ευχαριστημένος από τα έργα και της ημέρες της;

00:07

sago είπε...

Φυσικά και με απασχολεί πως κυβερνά η ΝΔ, αλλά το μεγάλο θέμα για μένα είναι τι άφησε πίσω του το Πασόκ που είναι ένας τεράστιος κατάλογος προβλημάτων που δεν μπορούν να επιλυθούν σε λίγα χρόνια.
Οπωσδήποτε η επιστροφή αυτού του αμετανόητου Πασόκ στην εξουσία θα επιδεινώσει την κατάσταση και θα αποθρασύνει τους κάθε είδους τυχάρπαστους "δημοκράτες" προς τα κάτω αλλά κυρίως αυτούς που βρίσκονται από πάνω και από πίσω από το Πασόκ.....πισωκολλητά!
Άρα το θέμα είναι όχι τα δύσκολα προβλήματα που κληρονόμησε ο Καραμανλής αλλά το άσχημο μέλλον που υπόσχεται αυτή τη στιγμή το Πασόκ και ο Παπανδρέου που πιστεύουν ότι μόλις ξεκίνησε η πορεία τους στην πολιτική. Πρέπει κάποιος να τους θυμίζει τις αμαρτίες τους και αυτό θα κάνουμε από αυτό εδώ το βήμα.
Τώρα η μορφή του λόγου πολύ συχνά θα είναι επηρρεασμένη από τον ίδιο το λόγο του Γιωργάκη...αν δε σε πειράζει...γιατί μη μου πεις ότι είσαι ευχαριστημένος από την ποιότητα του λόγου του και των επιχειρημάτων του.
Έπειτα μου φαίνεται πολύ ασχολείσαι με το ΚΚΕ. Ξέρω ασχολιόσουνα και παλιά, γιατί έχω ξαναδιαβάσει άρθρα σου. Καλώς κάνεις την όποια κριτική σου στο ΚΚΕ αλλά αυτή τη στιγμή παίζεις το παιχνίδι του Πάγκαλου αν το κάνεις και θα ήταν κρίμα!
Θα τα πούμε από κοντά κάποια στιγμή και θα δεις ότι κάνεις λάθος στο ύφος της κριτικής σου.
Όσο για τις ύβρεις δηλώνω ρητά ότι είναι αναπαραγωγή ύβρεων του Παπανδρέου κυρίως και από τη δική μου τη μεριά απλώς μεταβάλλω κάποια σχήματα του λόγου κατάπως με συμφέρει σημασιολογικά....έξυπνο μου φαίνεται!

Μαίρη είπε...

Τι εγινε Πάγκαλε? δαγκώθηκες απο το εκλογικό αποτέλεσμα? Μάλλον δεν έπιασε η προπαγάνδα σου . Όταν θα είσαι έτοιμος να δώσεις και τα στοιχεία που δεν ηθελες να σου ζητήσουνε να μας προετοιμάσεις , φοβόμαστε πάρα πολύ!

ΑΝ σε πω εγώ τώρα αδερφή και ότι έχεις γκόμενο τον Λαλιώτη αλλά να μη μου ζητήσουν στοιχεία για αυτό που λέω ? Μάλλον θα παω φυλακή και θα χρωστάω κάτι εκατομύρια ευρώ...καλή φάση να βρισκεται κανείς κλατω από την ομπρελίτσα της βουλευτικής ασυλίας! χμμμμ