Δευτέρα 28 Μαΐου 2007

Αμερικάνικα F-16 παραβίασαν τον Τουρκικό εναέριο χώρο.

Δύο αμερικάνικα αεροσκάφη F-16 παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο στην Ανατολία (νοτιοανατολική Τουρκία) στις 24 Μαΐου.
Τα F-16 είχαν ως αποστολή να διασταυρώσουν στοιχεία που έχει το state department από δορυφορικές φωτογραφίες για περίεργες μετακινήσεις του τουρκικού στρατού προσανατολισμένες προς το Ιράκ.

Τα αμερικάνικα μαχητικά εισήλθαν από ανατολικά, στην περιοχή Χακιάρι, και έμειναν εντός του τουρκικού εναέριου χώρου επί τέσσερα λεπτά διανύοντας περίπου 80 χλμ. κατά μήκος των συνόρων. Και τα τέσσερα λεπτά φωτογράφιζαν συνεχόμενα όλη τη διαδρομή προς το Χακιάρι.

Στόχος τους ήταν να μην εμπλακούν σε διαδικασία αναχαίτησης από τα τουρκικά μαχητικά, τα οποία χρειάζονται περίπου πέντε λεπτά τουλάχιστον για να απογειωθούν και να φθάσουν στην περιοχή από τη βάση τους, στο Ντιγιαρμπακίρ.

Στόχος της αμερικάνικης πολιτικής έναντι νεοτουρκικών επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή ήταν να στείλουν μήνυμα στην Άγκυρα να κάτσει στα αυγά της και να σταματήσει οποιοδήποτε σχέδια απεργάζεται εναντίον των Κούρδων του Ιράκ. Η αμερικάνικη πολιτική αυτή τη στιγμή έχει απόλυτη ανάγκη την Κουρδική υποστήριξη που είναι ενισχυτική της παρουσία τους, στο Ιράκ και δεν έχει καμμία διάθεση να ξεπουλήσει αυτή την υποστήριξη.

Άντε και καλή πατρίδα......βασανισμένοι Κούρδοι.

Μια ιδέα και στο state depatrment

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ δύσκολο να υποστηρίξουν ανοικτά οι Αμερικανοί ανεξάρτητο κράτος των Κούρδων, δεν θα ήταν όμως παράλογο.
Στην πολιτική των ΗΠΑ παίζει η δημιουργία αυτονομιστικών τάσεων σε περιοχές τεραστίων συμφερόντων.
Μπράβο για το site σας, παρεπομπτόντως.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι αν τώρα οι Τούρκοι μπορούν να πάνε να παραβιάσουν τον αμερικανικό εναέριο χώρο.
Ικανοίείναι.......

Ανώνυμος είπε...

Τα αμερικανά έχουν δώσει πολύ αέρα στα Τούρκα και τώρα πρέπει να αρχίσουν να τους μαζεύουν....λίγο δύσκολο μου φαίνεται αλλά και απαραίτητο.

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία σήμερα ζήτησε και επίσημα από την Αμερική να αποφύγει νέα παραβίαση του εναέριου χώρου της.
Μπράβο σας που το είχατε από τους πρώτους ως είδηση