Τρίτη 29 Μαΐου 2007

ΔΕΚΑ... στο συμψηφισμό για το ΠΑΣΟΚ

Που αποσκοπούν οι επιθέσεις στη δικαιοσύνη - Στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη φοβούνται τη δίκη για το σκάνδαλο της Σοφοκλέους

Σκληρό πολιτικό πόκερ παρασκηνίου κρύβεται πίσω από την αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τη Δικαιοσύνη, η οποία οξύνθηκε με τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο αντιπολίτευσης – τμήματος δικαστικού κόσμου με «τρεις συν έναν» απώτερους στόχους.

Κορυφαία κυβερνητική πηγή τονίζει ότι πίσω από την επίθεση που γίνεται στη
Δικαιοσύνη βρίσκονται όλοι εκείνοι που δικαιολογημένως ανησυχούν για την έκβαση της δίκης της ΔΕΚΑ, η οποία είναι προσδιορισμένη για τις 22 Ιουνίου.

Σε αυτήν είναι κατηγορούμενα ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, και στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι τυχόν επιβολή ποινών καθείρξεως σε στελέχη του για το σκάνδαλο της Σοφοκλέους θα έχει και σημαντικό πολιτικό κόστος για την αντιπολίτευση.

Η δίκη αυτή έχει ήδη αναβληθεί δέκα φορές, ενώ ως μάρτυρες κατηγορίας θα καταθέσουν ο τ. πρόεδρος της Ν.Δ. Μ. Εβερτ και ο πρώην βουλευτής Αρκαδίας Δ. Κωστόπουλος, το γραφείο του οποίου έχει γίνει στόχος διαρρηκτών δύο φορές.

Στο υπ. Δικαιοσύνης παρατηρούν με νόημα τις ομοιότητες που παρουσιάζουν οι επιθέσεις είτε εναντίον ανώτατων δικαστών είτε κατά των συνεργατών του κ. Παπαληγούρα.
- Η κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Παναγιώτη Πανούρη, Ελεάνα, «στοχοποιήθηκε» για υπόθεση του Χρηματιστηρίου το 1999.
- Ο υιός του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρωμύλου Κεδίκογλου, Φαίδων, στοχοποιήθηκε επίσης για χρηματιστηριακές πράξεις το 1999.

Στο στόχαστρο, επίσης, έχει μπει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Σανιδάς, εναντίον του οποίου λέγεται ότι θα εξαπολυθεί νέα επίθεση τις προσεχείς ημέρες. «Επειδή δεν μπορούν να βρουν κάτι για να χτυπήσουν τον Παπαληγούρα, χτυπούν τους υπολοίπους με ένα και μόνο στόχο: την κατατρομοκράτηση των δικαστών που θα δικάσουν την υπόθεση της ΔΕΚΑ», λένε στη Μεσογείων.

Ελεύθερος Τύπος.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επί πασόκ όποιος πει κάτι για κάποιον θεσμό καθιβρίζεται ως αντιθεσμικός. Όταν το πασόκ περάσει αντιπολίτευση καθιβρίζει τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Γνωστές ήταν και οι σκανδαλώδεις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη Υπουργών του ΠΑΣΟΚ και ας κάνουν κάποιοι σήμερα ότι δεν τις θυμούνται.

monahikoslikos είπε...

καλό το ανεκδοτάκι σας. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε.
Όλοι οι παλιοκλέφτες στη στενή Δεξιοί κι Αριστεροί...

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι δεν έχει τιμωρηθεί κανένας απότα αρχολαμόγια της ‘σοσιαλιστικής‘ κλοπής. Αυτό φυσικά τους δίνει το δικαίωμα να λένε ότι ο Καραμανλής έκλεψε το Χρηματιστήριο, αφού κανένας δεν εκδιώχθη από τα αρχιλαμόγια.

Ανώνυμος είπε...

προς monaxikoslikos

Ρε παιδάκι μου όπου μπαίνεις ανέκδοτα με τον Τοτό μας λες.
Μπας και είσαι ο αδελφός του Τοτού και ξέρεις ότι κάνει αυτός ο Τοτός;

Ανώνυμος είπε...

τα λαμόγια των ΔΕΚΑ είναι όλοι συνδικαλιστές του Πασόκ, γι’ αυτό κόπτεται τώρα, ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ, για τη δικαιοσύνη.
Αυτά να τα σκεφτόταν πρινκάμει τις τεράστιες κομπίνες με το χρηματιστήριο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, τα χαμένα των ΔΕΚΑ βρίσκονται στα ταμεία του Πασόκ. Αυτά θέλει να προλάβει ο Γιωργάκης και οι συν αυτώ 40 κλέφτες.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο 40 είναι;;;;;;;;;;;;;;