Σάββατο 26 Μαΐου 2007

Οι έξι βασικές διεκδικήσεις του ΚΚΕ για τα ομόλογα

Η αλέκα Παπαρήγα, παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, προβαλε 6 βασικές διεκδικήσεις :

1. Επιστροφή των απωλειών από το 1950 έως σήμερα.

2. Κατάργηση κάθε διάταξης για τζογάρισμα των αποθεματικών σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Τοποθέτηση σε τίτλους του Δημοσίου με εγγυημένη απόδοση που θα υπερκαλύπτει τον πληθωρισμό και με επιτόκιο που το ύψος του θα είναι στο ανώτατο επιτόκιο δανεισμού του Δημοσίου, χωρίς μεσολάβηση τρίτων.

3. Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, με αντίστοιχη μείωση κατά 5 χρόνια όταν εργάζονται σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

4. Πλήρη σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας με τη συμπλήρωση 30 χρόνων εργασίας ή 9.000 ενσήμων. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 μέρες ασφάλισης. Σύνταξη στο 80% των αποδοχών του τελευταίου μήνα. Βάση για τον κατώτατο μισθό είναι τα 1.300 ευρώ που οδηγούν σε σύνταξη 1.050.

5. Καμιά πρόσθετη επιβάρυνση στους ασφαλισμένους. Να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της μείωσης της συμμετοχής. Η προοπτική να είναι η κατάργηση αυτής της συμμετοχής.

6. Απαλλαγή των εργαζομένων και των συνταξιούχων από την εισφορά στον κλάδο Υγείας και Πρόνοιας. Ο τομέας αυτός να είναι αποκλειστικά δημόσιος με κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης.

1 σχόλιο:

monahikoslikos είπε...

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρει η Αλέκα;