Σάββατο 26 Μαΐου 2007

Διακομματικές οι ευθύνες για τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων υποστηρίζει η "Φιλελεύθερη Συμμαχία".

Το ζήτημα των ασφαλιστικών ταμείων και των επενδύσεων σε δομημένα ομόλογα, όπως εξελίσσεται, τείνει να φορτώσει όλες τις ευθύνες στον συνήθη ύποπτο δηλαδή τις ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες καταγγέλλονται γιατί οι επιχειρηματικές δραστηριότητές τους απέβλεπαν στο κέρδος τους και όχι στο συμφέρον των ασφαλιστικών ταμείων.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία εντοπίζει, αντίθετα, τις ευθύνες για τη λεηλασία των Ταμείων στα διορισμένα από τη παρούσα και προηγούμενη κυβέρνηση μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους που τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές για να προασπίσουν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, πράγμα που δεν έκαναν. Αντίθετα, αποδεικνύεται ότι είχαν λάβει οδηγίες από την κυβέρνηση να προχωρήσουν στις συγκεκριμένες "επενδύσεις", τις οποίες και εκτέλεσαν. Στις κυβερνητικές αυτές οδηγίες μάλιστα πειθάρχησαν όχι μόνο οι κομματικοί εγκάθετοι που αποτελούν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που συμμετείχαν και αυτοί στη λήψη των σχετικών αποφάσεων χωρίς να υποβάλλουν αντιρρήσεις. Αποτελεί μάλιστα πρόκληση το γεγονός ότι οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όχι μόνο καμώνονται τους εξαπατημένους, αλλά προχωρούν και σε μηνύσεις κατά πάντων και οργανώνουν συγκεντρώσεις και απεργίες για να συσκοτίσουν το ρόλο των συνδικαλιστών τους στη διακομματική λεηλασία των ταμείων.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι η αναζήτηση λύσεων χωρίς να τίθεται ερώτημα για τη σκοπιμότητα της διαχείρισης από το κράτος των περιουσιών των ταμείων είναι αδιέξοδη, αν όχι ύποπτη, και προτείνει τη κατάθεση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων σε ειδικού τύπου ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που θα τελούν υπό την εγγύηση του κράτους ώστε οι ασφαλισμένοι να μπορούν να επιλέξουν με ασφάλεια το τραπεζικό ή ασφαλιστικό ίδρυμα (ιδιωτικό ή δημόσιο) που θα τους προσφέρει την καλύτερη απόδοση των χρημάτων τους όταν συνταξιοδοτηθούν. Η προτεινόμενη λύση είναι απλή και εφαρμόσιμη και αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι οι φιλελεύθερες προτάσεις αποτελούν τη μόνη λύση στα σημερινά αδιέξοδα.

Το πλήρες κείμενο του προγράμματος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας για το ασφαλιστικό.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως όμως επί Νέας Δημοκρατίας, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια κάθαρσης και διαφάνειας στο θολό τοπίο που έχτισε το Πασόκ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα και να συμψηφίζουμε το βρώμικο πασόκ με τις προσπάθειες που κάνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και σήμερα σκάνδαλα.

Η διαφορά είναι ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ούτε τα ανέχεται, ούτε τα συγκαλύπτει.