Κυριακή 27 Μαΐου 2007

Με το σπαθί, όχι με τη γλώσσα, κ. Γιωργάκη!

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ κραύγασε: «Ξεκινάμε να απαλλάξουμε τη χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε ποτέ»! / 20 μονάδες μπροστά ο Καραμανλής.

Aν είναι ποτέ δυνατό να γίνει πρωθυπουργός ένας άνθρωπος που βγάζει από το στόμα του τόσες επιπόλαιες κουβέντες όσες ο Γεώργιος Παπανδρέου!

Είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συνέδριο του κόμματός του ενώπιον 5.000 ακροατών μια φράση που θα τον κυνηγάει εσαεί. «Ξεκινάμε», κραύγασε, «να απαλλάξουμε τη χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε ποτέ»!!!

Χειρότερη και από τη φαυλεπίφαυλη κυβέρνηση του Βούλγαρη, άλλως «Τζουμπέ», κύριε Παπανδρέου;

Χειρότερη και από τις κατοχικές κυβερνήσεις Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη;

Χειρότερη και από τις χουντικές Παπαδόπουλου και Ανδρουτσόπουλου;

Χειρότερη και από του Γεωργίου Παπανδρέου, που έλιωσε στα εξ ων συνετέθη και οδήγησε στη δικτατορία;

Χειρότερη και από του Ανδρέα Παπανδρέου που γέννησε το σκάνδαλο Κοσκωτά και ευλόγησε τα «δωράκια» των 500 εκατομμυρίων;

Χειρότερη και από του Σημίτη, που εκκόλαψε το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου;

Ελα όμως που αυτήν ακριβώς την κυβέρνηση ψηφίζει σχεδόν καθημερινά ο λαός ως καλύτερη. Ελα που ο λαός προβλέπει πανηγυρική νίκη της «αν γίνουν αύριο εκλογές». Ελα που ο λαός δίνει στον Καραμανλή 20 μονάδες παραπάνω για την πρωθυπουργία.

Και της δίνει υπεροχή σε όλα γιατί έβγαλε την Ελλάδα από την επιτήρηση, γιατί μειώνει τα ελλείμματά της, γιατί φτιάχνει πολύ μεγάλα έργα, γιατί πρωτοπορεί στην Ευρώπη σε ρυθμό ανάπτυξης, γιατί διατηρεί το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, γιατί θα φέρει φέτος 15.000.000 τουρίστες, γιατί προβάλλει όσο καμιά τον ελληνικό πολιτισμό.

Ο πρωθυπουργός έκανε τη χάρη στον αναιδέστατο αντίπαλό του να μην πάει σε «πρόωρες» (οπότε θα πάθαινε τη νίλα της ζωής του) ενώ ούτε και τώρα πηγαίνει και το γνωρίζει «από πρώτο χέρι» ο Γιωργάκης, γι’ αυτό και τις ζητεί με θεατρικό μένος.

Δεν θα του κάνει τη χάρη «όταν έλθει η ώρα», δηλαδή όταν τον ιδεί να σηκώνεται όρθιος και να πιάνει το σπαθί του;

Εχει όμως σπαθί ο Γιωργάκης ή μόνο θρασύτατη γλώσσα και μάλιστα τόσο μεγάλη που θα του την έκοβε ακόμη και ο καραδοκών αρχικαπετάνιος του Κώστας Λαλιώτης;

Χρήστος Πασαλάρης
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: