Τρίτη 22 Μαΐου 2007

Κατέβασαν από το τραίνο του σοσιαλισμού τον Παπαντωνίου.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Γιάννος Παπαντωνίου στον πρόεδρο του Πασόκ Γ. Παπανδρέου. Ανάμεσα σε άλλα τον κατηγορεί ότι «τον απομάκρυνε από το κόμμα με τρόπο αντιδημοκρατικό και αντικαταστατικό».
Ο βουλευτής Α' Αθήνας και πρώην τσάρος, με γραπτή δήλωσή του, σήμερα, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές «παρά τη θέλησή του», αλλά «παραμένει ενεργός στην πολιτική μας ζωή».

Ο Παπαντωνίου κατηγόρησε τον Παπανδρέου, ότι «τον απομάκρυνε από το κόμμα, την Κοινοβουλευτική Ομάδα, το Εθνικό Συμβούλιο και το Συνέδριο, με τρόπο αντιδημοκρατικό και αντικαταστατικό, για λόγους μη κατανοητούς».

Αναφέρει, ακόμα, ότι τα αρχηγικά πρότυπα κομματικής λειτουργίας δεν έχουν θέση στις σύγχρονες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες και ότι «τακτικές αποκλεισμών εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα δεν οδηγούν στην ανανέωση που προκύπτει μόνο μέσα από τη δημοκρατική αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων».
Τέλος, κάνει λόγο για αποτελμάτωση και οπισθοδρόμηση της χώρας, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδείχθηκε ανίκανη και επικίνδυνη και ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσει ότι μπορεί να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: