Δευτέρα 28 Μαΐου 2007

Τά δωσε όλα στους βιομήχανους ο πρόεδρος Γιώργος.

Ή έχει τραλαλήσει τελείως ο Γιωργάκης ή μας κοροϊδεύει.

Πριν λίγες μέρες που μιλούσε στη λαοσύναξη του Πασόκ έταζε λαγούς και μεταξωτές κορδέλες στους φτωχούς και στους εργάτες. Θα κάμει λέει, επιτέλους την πολυποθητή αναδιανομή πλούτου. Είκοσι χρόνια τη χτίζουνε την αναδιανομή, είκοσι χρόνια αυτή πέφτει και τσακίζεται.

Μίλησε όμως πριν λίγες μέρες στους συντρόφους βιομήχανους και μόνο που δεν τους έγλειψε. Οι αγωνιστές ΣΕΒίτες τον άκουγαν χαμογελαστοί και κουνούσαν το κεφάλι, σε κάθε φράση του προέδρου τους, συγκαταβατικά. Μπροστά στους σύντροφους βιομήχανους η αναδιανομή πλούτου υπέρ των φτωχών και αδυνάτων, πήγε περίπατο.

Και τι δεν τους έταξε.

Ισχυρές επιχειρήσεις, αλλαγές στη φορολογία, διαφάνεια στις επιχειρήσεις, μείωση της αυθαιρεσίας στον φορολογικό έλεγχο, καθιέρωση λογιστικού προσδιορισμού εσόδων και άλλα πολλά με σκοπό την «εδραίωση ισχυρών οικονομικών ομίλων».

Γιατί όμως δεν τα έλεγε αυτά μπροστά στους συνέδρους του και γιατί τα «πάνελ της ‘δημοκρατίας’» δεν ασχολήθηκαν καθόλου; Μήπως επειδή όλες αυτές οι προτάσεις υπεδείχθησαν από τους ίδιους τους νταβατζήδες; Μήπως αυτά τα μέτρα αφορούν τελικά τα μεγάλα συμφέροντα των νταβατζήδων; Μήπως οι υποσχέσεις αυτές είναι προϊόντα της πελετειακής λογικής που έχει το Πασόκ απέναντι στους χρηματοδότες του, νταβατζήδες; Μήπως οι νταβατζήδες θεωρούν το Γιωργάκη, άλλο ένα δημοσιογράφο των πάνελ τους, που αναμασά και τάζει τις επιθυμίες τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: