Τρίτη 29 Μαΐου 2007

Με το στρατόπεδο Βενιζέλου, ο στρατηγός Τσουκάτος.

Ο στρατηγός Τσουκάτος, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, ήταν το δεξί χέρι του Σημίτη. Ο ίδιος πιστεύει ότι είναι υπεύθυνος για την άνοδο Σημίτη στην προεδρία Πασόκ και στην πρωθυπουργία. Φυσικά δεν το γράφει στο βιογραφικό του, αλλά στις διαπροσωπικές του επαφές, πάντα το επισημαίνει.

Του αρέσουν πάρα πολύ οι κρουαζιέρες, τα πάρτυ στα κότερα, το χουζούρεμα στην πλατεία Κολωνακίου και προσφάτως ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μάλιστα, λόγω κότερων οι «φίλοι του» τον φωνάζουν αντί για στρατηγό....ναύαρχο. Ο πρόεδρος Γιώργος δεν εκτιμά καθόλου τις ικανότητές του, γι’ αυτό και φρόντισε να τον απομακρύνει από όλες τις επιτροπές Πασόκ, αν και θα μπορούσε κάπου να τον χώσει....

Ο πρόεδρος όμως έμαθε τις «ύποπτες» διασυνδέσεις Βενιζέλου - Τσουκάτου και έδωσε εντολή παντός αποκλεισμού.

Ο Τσουκάτος όμως, αλεπού της Αρκαδίας, έκαμε την επιλογή του και πούλησε την ψήφο του και την ψυχή του, στο δελφίνο Βενιζέλο, το βαρύ χαρτί του «σοσιαλιστικού μπλοκ της πλουτοκρατίας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ήταν το άλλο λαμόγιο...ο Λαλιώτης το γκρέμλιν ο Τσουκάτος δεν θα είχε κάνει τίποτα. Εδώ που τα λέμε αντίπαλος του ήταν ο Ακης με 40 κομπολογοπαίχτες υποστηριχτές. Καλός αλλά αργούσε να πάρει χαμπάρι...

Ο Τσουκάτος είναι γνωστό ασπόνδυλο, όπως και η κουράδα ο Πρωτόππαπας ο οποίος πήγε με το Γιωργάκη, μετά με τον Βενιζέλο και μετά πάλι με το Γιωργάκη. Αυτό που μου άρεσε ήταν το ότι την έπαθε από το περιβάλλον της Τσουρή με την οποία είχε σχέση πάθους.