Κυριακή 27 Μαΐου 2007

Μεγάλο κόμμα ζητεί υποψηφίους

Στη Χ. Τρικούπη δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα φθαρμένα πρόσωπα με νέα, άφθαρτα

«Πώς να καθαρίσεις με τα φθαρμένα πρόσωπα όταν δεν έχεις νέα να τα αντικαταστήσεις»; Το ερώτημα αυτό δεν είναι τυχαίο ούτε τυχαίος είναι στο ΠΑΣΟΚ και ο άνθρωπος που μας το εξομολογήθηκε. Ο πρώτος κύκλος των αυτο-προτάσεων για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών έληξε άδοξα για τη Χαριλάου Τρικούπη και τώρα οι επιτελείς της κοιτούν με αγωνία το επόμενο ραντεβού να πλησιάζει. Είναι η 30ή Μαΐου μέχρι την οποία θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους οι οργανώσεις και οι περιφερειακές επιτροπές. Και πάλι όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη που έχουν γνώση των σχετικών φακέλων, «η προσέλευση είναι απογοητευτική»…

Δύο οι αιτίες…

Εμπειρα κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι δύο είναι οι βασικές αιτίες που δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον «από πρόσωπα που θα άξιζαν τον κόπο»: Πρώτον, «η παράσταση νίκης, που παραμένει το πιο αρνητικό μέγεθος στις δημοσκοπήσεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και, δεύτερον, «οι σκληροί κομματικοί μηχανισμοί, που δεν επιτρέπουν σε άλλα λουλούδια να ανθίσουν»!

Δεδομένου ότι και οι δύο παράμετροι είναι δύσκολο να αλλάξουν στη συγκεκριμένη συγκυρία οι ελπίδες όσων βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του κόμματος επαφίενται στη δική του παρέμβαση.
Περιμένουν να αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία, «να πάρει από το χέρι όσους ενδιαφέρονται αλλά δεν τολμούν να το πουν και να επιβάλει τις υποψηφιότητές τους». Ο παράγοντας «Γιώργος Παπανδρέου» θα αναλάβει δράση από την πρώτη Ιουνίου, ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι σε θέση να ανακοινώσει το πρώτο πακέτο υποψηφίων περί τα μέσα του Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, «θα κάνει μυστικά ραντεβού, ακολούθως θα φωνάζει όσους αποδέχονται την πρόσκλησή του για συστράτευση στη Χαριλάου Τρικούπη και θα ακολουθεί η ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο Τύπου ή το γραμματέα του κόμματος». Για «ειδικές περιπτώσεις» ενδέχεται να κάνει δηλώσεις και ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου προκειμένου να ενισχύει τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες.

Αλλωστε, τα αιτήματα που υπάρχουν από όλη τη χώρα για να «δείξει» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους εκλεκτούς του είναι εκατοντάδες και ήδη έχουν προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις από τους νυν βουλευτές και άλλους επίδοξους πολιτευτές που δεν έχουν προσβάσεις στο περιβάλλον του κ. Γ. Παπανδρέου.

Γιάννης Αντύπας
Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: