Πέμπτη 31 Μαΐου 2007

Θα βάλει τέλος στην ασυδοσία;

Επιμένει ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος στη δημιουργία κεντρικής επιτροπής που θα ελέγχει τις προμήθειες στα νοσοκομεία της χώρας, παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που εκφράστηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Αποδέχτηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης, τα μέλη της επιτροπής να έχουν πτυχίο ΑΕΙ και εμπειρία δύο ετών σε ανάλογες θέσεις, καθώς και να εγκρίνεται ο πρόεδρός της από τη Βουλή.

Αν μπορέσουν να ελεγχθούν οι προμήθειες, των νοσοκομείων και να περιοριστούν οι σπατάλες, θα έχει κτυπηθεί ένα τεράστιο κύκλωμα, που κατατρώει πραγματικά τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων.

Είναι τεράστιες οι δαπάνες και τεράστια τα οφέλη που θα προκείψουν. Να εκφράσουμε την ευχή να έχει αποτέλεσμα αυτή η προσπάθεια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κιαλλες κεντρικες επιτροπες. Δεν καταλαβαινουν οτι σε τετοιο συστημα το μονο που χρειαζεται ειναι η διαφθορα της κεντρικης επιτροπης. Πληρης αυτοδδιοικηση των νοσοκομειων εδω και τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Σειρά να πάρουν οι γιατροί. Οχι οι έντιμοι και οι ευσυνείδητοι, αλλά οι άλλοι. Αυτοί που τα αρπάζουν ακόμα και από την μάνα τους...